Dette er viktig for oss å informere godt om til våre brudepar. I Norge har vi kanskje ikke så mye tid til fingermat og cocktail før middagen, men til gjengjeld har vi en veldig lang middag. VELDIG lang. I Spania er de strenge på å holde på timeplanen som er satt i menyen. I Spania regner man 45min - 1,5 time med fingermat og drikke først, deretter middag på maks 2,5 time, deretter dans og åpen bar i 2-4 timer. Dette er tiden som er inkludert i menyene på våre steder. Noen steder er mer fleksible, men de store og mest populære stedene er strenge på dette. Når man ønsker å utvide tiden for middag må man regne med et tillegg på 20-30 euro pr. person for 1-2 timer utvidelse. Noen har også en fastsatt sum pr time utvidelse.
På grunn av dette er det viktig med en god toastmaster eller ordstyrer, slik at man klarer å holde seg til timeplanen for middagen. Stort sett er dette helt supert nettopp fordi middagen da ikke vil trekke ut i det vide og det brede, noe mange synes er utrolig slitsomt og kjedelig. For dere som da planlegger bryllup i Sør-Europa; Spør alltid om hvilken tid som er inkludret i menyen dere får tilbud om, denne kan nemlig være veldig annerledes enn hjemme.
1 Comment
|
SkribentCecilie M. Lyngnes
Arkiv
March 2023
Kategorier
All
|